Előfizetői tartalom

Nem süllyed a szlovák infláció - lesz ebből euró?

Portfolio
A magyarral párhuzamosan jelent meg a szlovák fogyasztói árak áprilisi változásait mutató statisztika is. Északi szomszédunknál az éves hátratekintő árváltozás a várakozásokat ugyan csak kis mértékben haladta meg, 2.7 százalék volt, a rosszabb hír, hogy ez nem jelent változást márciushoz képest, és azt jelenti, már harmadik hónapja nem süllyed az előrejelzések szerint az infláció.

Meglepetés a maginflációt tekintve is érkezett, amely 0.2 százalékponttal haladta meg az előrejelzéseket. Ráadásként a várakozásokkal szemben a márciusi 2.5 százalékról minimálisan emelkedett is, értéke 2.6 százalék, az előzetes konszenzus 2.4 százalék volt.Szlovákiában jövő hónaptól számítják az euróbevezetés referencia-időszakát. Ettől kezdve az árdrágulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés