Előfizetői tartalom

Kulcsszavak Trichet-től - jöhet a kamatemelés (2.)

Portfolio
Nem okozott túl nagy meglepetést Jean-Claude Trichet beszéde a döntési tájékoztatón. Az elnök a várakozásoknak megfelelően felkészítette a piacokat egy júniusi kamatemelésre azokkal a szavakkal, amelyekkel a múltban is tette a szigorításokat megelőzően ("fokozott éberség"). A csőben lévőn felüli kamatkilátásokra nem tett utalást az EKB-elnök.

Mai ülésén az Európai Központi Bank illetékesei a 3.75 százalékos alapkamat tartásáról szavaztak. A döntés megegyezett a széleskörű várakozásokkal.Kapcsolódó cikkünk2007.05.10 13:45 Ma még tartásról döntött az EKB - júniusra hagyták az emeléstTrichet kommentárja keveset változott a megelőző, áprilisi döntést követőhöz képest. A kamatokat továbbra is "enyhének"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés