Előfizetői tartalom

Hatéves csúcson az angol kamatok

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte visszavásárlási rátáját a Bank of England mai ülésén. Ezzel az irányadó kamat hatéves csúcsra, 5.5 százalékra emelkedett. A világ hét legnagyobb gazdaságát tömörítő G7 országok közül jelenleg Anglia rendelkezik a legmagasabb alapkamattal, miután a mai döntéssel az amerikai fölé emelkedik a ráta.

A lépést az inflációs nyomás tette szükségessé, áprilisban több mint egy százalékponttal haladta meg a fogyasztói árdrágulás a célértékként meghatározott 2 százalékos szintet. A megugrásban nagy szerepet kaptak a külső tényezők, mint az olajár alakulás, ám a feszes munkaerőpiac, a lakáspiac szárnyalása, valamint a robosztus gazdasági növekedés további felfelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés