Előfizetői tartalom

Pályán kívül maradt a Fed - újjáéledő piacok

Portfolio
A széles körű várakozásoknak megfelelően nem változtatott irányadó alapkamatán a Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottság mai ülésén. A döntést követő tájékoztató tekintetében is elmaradt a meglepetés, a jegybankárok minimálisan változtattak a dokumentum szövegén az előző alkalomhoz képest. A kamatdöntők feje továbbra is az infláció miatt fáj jobban, a növekedés stabil maradhat véleményük szerint. A piacok pozitívan vették a kommentárt, a Dow Jones újabb csúcsra emelkedett.

A döntés egyhangú volt, a résztvevők 10-0 arányban szavaztak tartásról, így sorozatban hetedik alkalommal maradt változatlanul 5.25 százalékon az overnight kamatok célértéke. A kiadott dokumentum pedig gyakorlatilag az előző, március 21-i ülés indoklásával megegyező maradt, a változások alig vehetőek észre. A Fed kiemelte, az inflációs környezet megítélése nem változott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés