Előfizetői tartalom

Túljutott-e a csúcson az infláció? (frissített)

Portfolio
Meghökkentően egységes inflációs kép és egyértelmű optimizmus jellemzi az elemzőket. Felmérésünk szerint az infláció márciusban elérte a csúcspontját, így a pénteken megjelenő április adat már csökkenést jelez majd. A szakértők szerint a várakozásokban sem ragad meg a mostani magas áremelkedési tempó, a mostani hatósági árintézkedések nyom nélkül tűnnek el az árindexből. Így szeptemberben jelentős inflációcsökkenés következhet, jövő év végén pedig a jegybank gond nélkül teljesíti célját: a 3 százalék körüli árdinamika elérését.

Túl a csúcson? Áprilisban 8.9 százalékos volt az infláció - legalábbis a portfolio.hu által megkérdezett 18 elemző előrejelzésének konszenzusa szerint. A 9 százalékos márciusi adat után ez csupán minimális mérséklődést jelent, mégis azt sugallja, hogy az infláció megkezdi - várhatóan hosszú ideig tartó - csökkenését. A kis mértékű esés ellenére az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés