Előfizetői tartalom

Még 2008-ban is miénk lesz a deficitcsúcs

Portfolio
Az Európai Bizottság szerint az idén teljesülni fog a kormányzat költségvetési hiányterve, ám ahhoz, hogy jövőre is a vállalásainknak megfelelő tempóban mérséklődjön a deficit, további intézkedésekre van szükség. 2007-2008-ban az Európai Unió egyetlen országában sem fog olyan gyors ütemben javulni az államháztartás egyensúlya, mint Magyarországon, ám a rekorder pozíciónkat még jövőre sem fogja fenyegetni senki.

Érdekes összevetésekre ad alkalmat az Európai Bizottság jelentése, melyben a 27 tagország költségvetési pozícióit és kilátásait is értékelik. Az már régóta köztudott volt, hogy tavaly - dacára annak, hogy a GDP-arányos hiány végül 1 százalékponttal kisebb lett a meghirdetettnél - messze hazánkban volt a legnagyobb a deficit. A 9.2 százalékos hiány a világviszonylatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés