Előfizetői tartalom

Olaj: nincs ok a jelentős árfolyam kilengésre

Portfolio
A tegnapi 0.8%-os visszesést követően ma kismértékben, 0.2%-kal került feljebb a WTI júniusi határidős árfolyama. A korábban nigériai fegyveresek által foglyul ejtett 18 olajmunkás közül 8-at szabadon engedtek, melynek szerepe lehetett az olajár tegnapi visszaesésében, azonban továbbra is támaszt jelent az esetleges további kitermelés leállások miatti aggodalom.

A Reuters által megkérdezett Gerard Rigby, a Fuel First Consulting szakértője szerint nincs olyan hír, ami agresszív árfolyam kilengéseket okozna a piacon, az iráni és nigériai feszültségek azonban a 60 dolláros szint felett tartják az olaj árfolyamát. A világ nyolcadik legnagyobb kitermelőjében a fegyveresek már napi 600,000 hordós olajkitermelést bénítottak meg, az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés