Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen munkapiaci jelentés az USA-ból (3.)

Portfolio
Még a várakozásokat is alulmúlta a pár perccel ezelőtt közzétett amerikai munkaerő-piaci jelentés. A mezőgazdaságon felüli szektorok áprilisban összességében 88 ezer fővel növelték a foglalkoztatottságot, több mint fél éve a leglassabb ütemben. A megelőző két havi adatot összesen 26 ezerrel szállították lefelé a statisztikusok, így februárban csak 90, márciusban 177 ezer új állás keletkezett.

Ahogy azt megszokhattuk, a bővülés legnagyobb részét a szolgáltató szektor adta. Az építőiparban 11, a feldolgozóiparban 19 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság. A szolgáltató vállalatok 116 ezer új állást teremtettek, ami továbbra is robosztusnak mondható, ám láthatóak kedvezőtlen jelek itt is. A hitel közvetítés területén ugyanis 14 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés