Előfizetői tartalom

2014-ig maradhat a földmoratóium

Portfolio
A földmoratórium fenntartásáért küzdhet majd a kormány Brüsszelben - érzékeltette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Agrárkamara tegnapi küldöttgyűlésén elmondott beszédében. A kabinet szándéka magyar hatáskörben tartani a termőföldet - szögezte le a kormányfő, majd hozzátette, a földkérdéssel egy hosszabb távú vidék- és agrárstratégia keretében kíván foglalkozni - írja a Világgazdaság.

Az uniós csatlakozási megállapodás értelmében az újonnan csatlakozott tagok a külföldiek termőföldvásárlását blokkolhatják 2011-ig. Ennek további három évvel való meghosszabbítását is kezdeményezhetik Brüsszelben, abban az esetben, ha az uniós és belföldi földárak közötti szakadék túlságosan nagy lenne. Gyurcsány szavai arra utalnak, hogy ez utóbbit kérni fogja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés