Előfizetői tartalom

Délután fél háromra figyel az egész világ (USA-előzetes)

Portfolio
Ma délután fél háromkor teszik közzé az első negyedéves amerikai GDP-növekedési statisztikát. Az adatközlés önmagában is kiemelt figyelmet érdemel, de a február-március körül felélénkült gazdasági visszaeséssel, illetve recesszióval kapcsolatos félelmek tükrében még inkább nagy a várakozás. A világ legnagyobb gazdaságának teljesítménye alapvetően befolyásolja többek között a feltörekvő piacok export- és gazdasági növekedési kilátásait, így az adatközlés széles körben okozhat elmozdulást az árfolyamokban.

A különböző elemzői konszenzusok szerint a bővülés üteme évesítve 1.8-2.0%-ra lassult az USA-ban a negyedik negyedéves 2.5% után, melyben az ingatlanpiaci problémák és az olajárak jelentős drágulása miatti lanyhább lakossági költekezés, illetve a lassabb vállalati beruházások lényeges szerepet játszhattak. Egyes elemzők 2%-nál érdemben lassabb növekedéssel számolnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés