Előfizetői tartalom

Derűsebb most a kormány a fogyasztásról és a munkaerőpiacról - miről hallgatott Veres?

Portfolio
Miközben mind a háztartások, mind a közösségek fogyasztási kiadását kedvezőbbnek látja most a kormány idénre, mint a tavaly december elsején benyújtott, aktualizált konvergenciaprogramban jelezte, az idei évi GDP-növekedési prognózis mégsem változott - derül ki a Pénzügyminisztérium honlapján közzétett dokumentumból. Ez a magyar hatóságok által készített jelentés tekinti át azt, hogy milyen eredményeket értünk el a konvergenciaprogramban vállalt célokban a Gazdasági és Pénzügyminiszterek Tanácsa által 2006. október 10-én kiadott ajánlás alapján az elmúlt fél évben. A foglalkoztatottság terén enyhén pozitívabb kilátásokat fogalmazott meg a kormány most, mint néhány hónapja, miközben a munkanélküliségi rátára vonatkozó prognózis nem módosult. A dokumentumból többek között az derül ki, hogy a kormány nemcsak az idei, hanem a jövő évi inflációs előrejelzését is megemelte, holott utóbbi fontos tényezőről múlt heti sajtótájékoztatóján nem szólt Veres János pénzügyminiszter.

A cikk végén található táblázatban azt foglaltuk össze, hogy mit tartalmaz a Brüsszelnek küldendő dokumentum a friss makrogazdasági és államháztartási prognózisok alapján, illetve milyen irányú az eltérés a decemberi konvergenciaprogramhoz képest az egyes adatokban. Látható, hogy a lakossági fogyasztási kiadási előrejelzések idénre és jövőre is mérsékelten emelkedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés