Előfizetői tartalom

Draskovics: nem lehet kényszeríteni az embereket, csak 2009-től nyílhat eü-biztosítási piac

Portfolio
Amennyiben a versengő intézmények (több-biztosítós) modellje mellett döntünk, az csak 2009-től válhat ténylegesen működőképessé az időigény miatt - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjújában Draskovics Tibor. Ez ellentétben állna az SZDSZ akaratával, amely már jövőre egymással versengő egészségügyi biztosítókat szeretne látni a piacon. Az államreformért felelős kormánybiztos a beszélgetés során elmondta: véleménye szerint kényszer helyett elegendő lenne csak választási lehetőséget biztosítani az állampolgároknak arra, hogy egy új biztosítón keresztül vásároljanak szolgáltatást az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP), aki nem akar váltani, az maradhat közvetlenül az OEP-nél.

Draskovics szerint az eddigi tapasztalatok alapján látható, hogy nincs különösebb értelme csak a kiegészítő biztosításoknál megnyitni az egészségügyi piacot, "ma is működnek egészségpénztárak, mégsem történt alapvető fordulat". A kormánybiztos jelzése tehát arra utal, hogy amennyiben feláll a több-biztosítós modell, akkor az egymással versengő szereplőknek is kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés