Előfizetői tartalom

18 éve leggyengébb amerikai használtlakás-értékesítési adat! (2.)

Portfolio
A vártnál jóval nagyobb visszaesés mutatkozott márciusban az Egyesült Államok használtlakás-piacán. A most közzétett adatok szerint évesítve mindössze 6.12 millió egység cserélt gazdát a harmadik hónapban, holott a piac 6.5 millió egységre számított a februári 6.68 millió egység (eredeti adat: 6.69 millió egység) után. A 8.4%-os februári értékesítéshez képest mért visszaesés 1989 januárja óta a legnagyobb, de megjegyzendő, hogy a második havi adat vártalanul kedvező adat enyhe korrekciója várható volt. Az évesített értékesítési adat (6.12 millió) nominálisan 2003 júniusa óta a legalacsonyabb. Az adatokat közlő Realtor úgy látja: a gyenge februári értékesítési adatok a másodlagos jelzáloghitelezés területén mutatkozó problémákkal, illetve a januárhoz képest hidegebbre fordult időjárással függnek össze.

A használtlakások értékesítési átlagára 0.3%-kal 217 ezer dollárra csökkent, ami az ingatlanpiaci korrekció folytatódását jelzi. Az eladatlan lakások állománya 1.6%-kal 3.75 millió egységre csökkent, ami az adott havi vásárlásokhoz viszonyítva 7.3 havi “készletet" jelent. Ez az elmúlt évek adatait tekintve magasnak számít. A használt családi házak értékesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés