Előfizetői tartalom

Elmaradt a meglepetés, továbbra is 8%-on az alapkamat - miért? (2.)

Portfolio
Immár hatodik egymást követő havi ülésén hagyta változatlanul irányadó kamatát a monetáris tanács, ami október óta áll 8 százalékon. A döntés nem számít meglepetésnek, a piac a portfolio.hu felmérése szerint leghamarabb májusra várta az első kamatvágást. Ugyanakkor az utóbbi napokban érezhetően erősödtek azok a vélemények, melyek szerint a monetáris politika döntéshozó testülete akár már ma is megkezdheti a lazítást, így a meglepetés a levegőben lógott - ám végül elmaradt.

A tanács a döntésről kiadott közleményben az inflációs folyamatok vegyes alakulására, illetve fokozott óvatosság szükségességére mutatott rá. Emellett kiemelte, hogy a nemzetközi környezet továbbra is igen kedvező. A közlemény szó szerint említi, hogy a külső környezet, amennyiben azt a hazai inflációs folyamatok megengedik, lehetőséget adhat a kamatcsökkentésre.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés