Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a kamatdöntésre (2.)

Portfolio
A piaci szereplők többsége várakozásának megfelelő döntést hozott ma a monetáris tanács, amikor sorozatban már a hatodik havi "kamatos" ülésén is az irányadó, 8%-on álló ráta szinten tartása mellett határozott. A meglepetést (egy óvatos kamatcsökkentés) tehát elmaradt. Az alábbiakban a döntéssel kapcsolatos elemzői kommentárok rövidített verzióját ismertetjük, melyek még a monetáris tanács kamatdöntési közleménye nyilvánossá válása előtt érkeztek. A kommentárok teljes terjedelmükben a portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

A figyelem most a közlemény és a sajtótájékoztató tartalmára irányul, melyen iránymutatást kaphat a piac a kamatcsökkentési sorozat megkezdésének idejéről. Egy galamb hangvételű közlemény egy májusi kamatcsökkentés esélyét növelné, amikor egyébként is megjelenik a friss inflációs jelentés - kommentálta a fejleményt Ambrus Gábor, a 4cast londoni elemzője. Mi elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés