Előfizetői tartalom

Egyszámjegyű a tavalyi hiány - de így is fekete bárányok vagyunk

Portfolio
Tavaly 9.2 százalékos volt a magyar GDP-arányos költségvetési hiány, derül ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből. Ez megegyezik a néhány napja idehaza is bejelentett adattal, és jobb, mint a szeptemberi kiigazításkor bejelentett 10.1 százalék. A kisebb tavalyi deficit jó alapot adhat arra, hogy az idei 6.8 százalékos hiányterv teljesüljön.

Természetesen a tavalyi deficitszámunk messze a legnagyobb az Európai Unióban, a második legfegyelmezetlenebb ország, Olaszország költségvetési hiánya (4.4 százalék)a magyar adat felét sem érte el.Figyelemreméltó, hogy a 27 jelenlegi uniós tagország közül már mindössze csak öt olyan van, amelyik nem felel meg a maastrichti 3 százalékos deficitkritériumnak, Szlovákia viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés