Előfizetői tartalom

A határán leszünk a héten annak, hogy ... (frissítve)

Portfolio
A határán leszünk annak a héten, hogy még éppen ne unatkozzunk a makrogazdasági adatok/jelentések viszonylag gyér érkezése miatt. Hazánkban ugyanis a mai kamatdöntő monetáris tanácsi ülésen kívül lényegesebb, potenciálisan piacbefolyásoló esemény nem várható. A mai kamatdöntéskor várhatóan utoljára marad 8.00%-on az irányadó ráta. A döntést követő sajtótájékoztató várhatóan eligazodást nyújt abban, hogy a piac helyesen gondolkodik-e a májusban csökkenésnek induló kamatpályáról. Ma az EU-tagállamokra megjelenik a 2006-os GDP-arányos államháztartási hiányadat (Eurostat), azaz kiderül, hogy valóban 9.2%-os volt-e tavaly a magyar deficitadat. Ígéret szerint a kormány szerdai ülésén második alkalommal tárgyal a konvergenciaprogram célkitűzéseiben fél év alatt elért ereményekről szóló dokumentumról, mely ezt követően Brüsszelbe kerül, illetve várható sajtótájékoztató is róla. Csütörtökön ismét 3, illetve 15 éves államkötvény-aukciók lesznek, melyek jellemzően a piac hangulatának tesztjeként szolgálnak. A magyar táblázatot néhány fontosabb sajtótájékoztatóval frissítettük a cikk hajnali verziójához képest.

A régióban kedden a szlovák és a lengyel, míg csütörtökön a cseh jegybank is dönt irányadó rátájáról. Várhatóan csak a lengyel esetben következik be kamatváltoztatás. A fejlett piaci adatok közül érdemes kiemelni, hogy ma derül fény arra: az euró-zóna országainak átlagos büdzsételjesítménye a szigor fokozásával, vagy csökkenésével volt jellemezhető 2006-ban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés