Előfizetői tartalom

Reuters poll: májusban kezdődik a kamatvágás

Portfolio
Az elemzők nagy többsége szerint a Magyar Nemzeti Bank hétfőn ismét változatlanul hagyja 8 százalékos alapkamatát - erősítette meg a Reuters havi felmérése a portfolio.hu tegnapi eredményeit.. Abban is egyetértés mutatkozik a két felmérésben részt vevők között, hogy április az utolsó hónap lehet, amikor nem változik a magyar alapkamat. Folytatódott az a trend, hogy az elemzők egyre korábbi időpontokra teszik a valószínű kamatcsökkentést: konszenzusuk most már május. Várakozásuk szerint az infláció márciusban elérte a csúcsot és áprilisban már valamivel alacsonyabb lesz.

A felmérésben 16 elemző közül már csak kettő akadt, aki szerint a csökkentés átcsúszik a második félévre, a többiek májusra, vagy május körüli időpontra tippeltek. A konszenzus a korábbinál nagyobb, összesen 1.25 százalékpontnyi kamatcsökkentést valószínűsít az év végéig (márciusban ez még csak egy százalékpont volt).Kapcsolódó cikkünk2007.04.19 15:31 Fordulat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés