Előfizetői tartalom

Magasan maradt az elbocsátások száma az USA-ban (2.)

Portfolio
A várakozásoknál jóval kisebb mértékben csökkent az első ízben munkanélküli segélyért a minisztériumhoz fordulók száma az Egyesült Államokban. Az elmúlt héten összesen 339 ezer kérelmet regisztráltak a megelőző heti 343 ezer után, amivel szemben előzetes konszenzus 320 ezer volt. Összességében a piac ennél kedvezőbb számokra számított.

Az adatközlést végző Munkaügyi Minisztérium elmondta, nem érte sokk a piacot, így a mérséklődés lassúsága mögött nincs különösebb tényező. A megelőző heti adatot eközben árnyalatnyival 343 ezerre módosította felfelé a hivatal.Mindezzel a négyhetes mozgóátlag másfél havi csúcsára emelkedett. A 15. héten értéke 328,750 volt, több mint 5 ezer fővel magasabb a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés