Előfizetői tartalom

Fordulat néhány nap alatt a piacon: már májusban hozzányúlhat az ollóhoz az MNB

Portfolio
Két főbb üzenete van a portfolio.hu ma megjelent béradatokat követően végzett "kamatos" felmérésének: az egyik az, hogy a bő egy héttel ezelőtti konszenzusnál is érdemben előbb, már májusban megkezdheti a kamatcsökkentést a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A másik az, hogy év végéig a legutóbb gondoltnál is nagyobb, akár 125 bp-os összes vágás is bekövetkezhet a 19 visszaérkezett válasz alapján. Mai konszenzusunk arra utal, hogy a monetáris tanács a jövő hétfői kamatdöntő ülésén már nem lesz egységes, azaz lesz, aki már most is kamatcsökkentésre fog szavazni.

Április 10-én, a márciusi inflációs adat megjelenése előtt készítettük legutóbbi kamatpollunkat, mely még június-júliusra tette a válaszok alapján azt, hogy mikor jöhet az első kamatcsökkentés Magyarországon. Most viszont a válaszokból úgy tűnik, hogy ez jó eséllyel már májusban is bekövetkezhet.Kapcsolódó cikkünk2007.04.10 12:55 Portfolio.hu poll: tetőzhetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés