Előfizetői tartalom

Olaj: merre dől a mérleg anyelve?

Portfolio
Kismértékben, 0.8%-kal emelkedett ma a WTI típusú olaj májusi határidős árfolyama, melyben az Amerika felé tartó kanadai olajvezetéken keletkezett rés és az amerikai benzinkészletek elmúlt heti további csökkenésére vonatkozó várakozások játszhatják a főszerepet. Az árfolyam csökkenésének irányába hathat azonban a nigériai Forcados olajmező újraindítása.

A napi 450,000 hordós kapacitású csővezeték meghibásodott részének leállítására vasárnap került sor, arról még nem érkeztek becslések, hogy a leállás meddig tarthat, és milyen mértékű áramlást korlátoz.Az olaj árfolyamára negatívan hat, hogy a Royal Dutch Shell 380,000 hordós napi kitermelésre képes nigériai Forcados mezője április végén újra működésbe állhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés