Előfizetői tartalom

László Csaba: szakítsunk a klasszikus szemlélettel!

Portfolio
A közpénzügyek reformja keretében szakítani kell a klasszikus, fejezeti (minisztériumi) bontású gazdálkodási szemlélettel, helyette a funkcionális (programalapú) szemléletet kell előtérbe helyezni - hangsúlyozta László Csaba, a KPMG adópartnere a Magyar Közgazdasági Társaság mai konferenciáján. A volt pénzügyminiszter részben saját munkásságára utalt akkor, amikor azt a kérdéskört feszegette, hogy lényegében nincsen jogi és politikai értelemben vett szankciója annak, ha az államháztartási gazdálkodás a tervezettnél lényegesen nagyobb hiányt produkál.

Ebben a helyzetben Akar László GKI vezérigazgatóhoz hasonlóan ő is egy, a kormányzattól független költségvetési intézmény felállítását látná kívánatosnak, amely a költségvetési tervezés és végrehajtás felett erős kontrollt gyakorolna. Emellett fontosnak tartaná az állami intézményeknél külső, független auditcégek tevékenységét is. Az Állami Számvevőszék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés