Előfizetői tartalom

Változott Greenspan véleménye: optimizmus a piacokon

Portfolio
Mind az amerikai gazdaság idei évi teljesítménye, mind a másodlagos jelzáloghitelezéssel kapcsolatos amerikai problémák kérdésében korábbi nyilatkozatainál jóval optimistább hangot ütött meg egy közép-európai idő szerint ma hajnali tokiói konferencián Alan Greenspan. A Fed korábbi elnöke műholdas közvetítéssel kapcsolódott be a média számára zárt megbeszélésbe, de a Bloombergnek néhány résztvevő tolmácsolta a nagy tekintélyű közgazdász szavait. Greenspan beszédének segítségével a Nikkei másfél százalékos erősödéssel kezdte a hetet, és más távol-keleti börzéken is optimista volt a hangulat: a dél-koreai, az indonéz és a sanghaji indexeknek sikerült újabb csúcsra érnie.

A beszámolók szerint Greenspan nem használta az amerikai gazdaság idei teljesítménye tekintetében a recesszió kifejezést, ehelyett azt mondta, hogy a gyenge teljesítményét ellensúlyozni fogja a világgazdaság robosztus növekedése. Február végén a volt jegybankelnök még mintegy egyharmadnyi esélyt adott annak, hogy az USA gazdasága az idei év végére recesszióba fog süllyedni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés