Előfizetői tartalom

Mégis fizethetünk jövőre ingatlanadót?

Portfolio
Lesz jövőre ingatlanadó - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, az Államreform Bizottság tagja. A Népszavának nyilatkozó politikus kijelentése azért érdekes, mert nemrég épp a szabaddemokraták jelentették ki, hogy csak az adórendszer átfogó átalakításával tudja elképzelni az új adófajta bevezetését - erre pedig 2009-ben készül a kormány.

Horn Gábor azt is elmondta, hogy fontos, az ingatlanadó ne jelentsen többletterhet az embereknek. Ezért ha az új adó bevezetésével megszűnő egyéb (telek-, építmény-, kommunális- és luxus-) adók 60 milliárd forintos költségvetési bevételénél nagyobb összeg folyik be, akkor más adókat is csökkenteni kell. Érdemes megjegyezni, hogy ez csak makrogazdasági szinten nem jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés