Előfizetői tartalom

Miért csökkent nagyot idén a felsőoktatásba jelentkezők létszáma?

Portfolio
Miközben tavalyhoz képest csaknem 25 ezerrel kevesebben jelentkeztek az egyetemekre és a főiskolákra, az idén végzős középiskolások körében csak alig valamivel több, mint négyezer fővel csökkent a továbbtanulni vágyók száma. A részletes számok arra engednek következtetni, hogy a jelentkezők száma elsősorban azért csökken, mert kezdenek "elfogyni" azok, akik korábban nem jutottak be egyik felsőoktatási intézménybe sem, és most újra próbálkoznak - írja a Népszabadság.

A jelentkezők között az utóbbi években egyre kisebb a korábban érettségit szerzettek aránya: 2002-ben még 44 százalékuk, az idén már csak 34.5 százalékuk szerezte meg érettségijét még a felvételi évét megelőzően. A folyamat nem véletlen, mivel évente 75-80 ezer diák érettségizik nappali tagozaton, és az összes érettségiző száma is alig haladja meg a 95 ezret,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés