Előfizetői tartalom

Egzotikus útra mennél Horvátország helyett? - Itt az idő váltani

Portfolio
A tavalyi szezonhoz képest igencsak jobban járnak azok, akik most terveznek Európán kívüli nyaralást. A dollár gyengélkedése és a forint izmosodása kéz a kézben teszi olcsóbbá az olyan egzotikus utakat, mint például Thaiföld, vagy Dél-Afrika. A rövid távú kilátások alapján pedig nem valószínű, hogy a magyar fizetőeszköznek sok tere van további hasonló erősödésre a zöldhasúval szemben.

Az amerikai és magyar fizetőeszköz közötti átváltási árfolyam több mint két éve nem tapasztalt mélyponton található, a bankközi jegyzések nem sokkal 180 felett járnak. Hasonlóra utoljára 2005 márciusában volt példa. Ehhez képest tavaly ilyenkor 220 forintot kellett adni egy dollárért, ami durván 20 százalékkal magasabb árfolyamot jelent. Miután az interkontinentális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés