Előfizetői tartalom

Váratlanul 2 hónapos csúcsra ugrott a heti friss kérelmek száma (USA)

Portfolio
Miközben a piac enyhe csökkenést várt a heti munkanélküliségi kérelmek számában a múlt hétre, addig jelentős emelkedés következett be - tette közzé ma az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma. A várt 315 ezerre mérséklődéssel szemben 8 hete nem látott magasságba: 342 ezer főre ugrott fel az adat, a megelőző heti, kissé felfelé módosított 323 ezerről. A tárca jelzése szerint a váratlan(ul nagy) mozgás mögött a húsvéttal kapcsolatos munkaszüneti nap állhat, amelynek hatását a szezonális kiigazítás nem tudja teljes mértékben kiszűrni.

A fenti probléma miatt érdemes inkább a heti ingadozásokat kiszűrő négyhetes mozgóátlagost nézni, amely 7 ezer fővel 323 ezerre emelkedett, ami 3 hetes csúcsnak felel meg. A tartósan munkanélküli ellátásban részesülők állománya a március 31-i héten 38 ezerrel 2 millió 530 ezer fő közelébe emelkedett, ami egy hónapja a legmagasabb, míg ezen mutató négyhetes mozgóátlaga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés