Előfizetői tartalom

Trichet szavait várja a piac - mikor jöhet az EKB-kamatemelés?

Portfolio
Ma délután döntenek Frankfurtban a kamatokról, a tájékoztatót háromnegyed kettőkor teszik ki. A várakozások szerint az irányadó rátán ma nem változtatnak majd a kamathatározók, így az továbbra is 3.75 százalékon áll majd, ám ennél fontosabb, milyen jelzéseket ad majd a sajtótájékoztatón Jean-Claud Trichet, az EKB elnöke. Ez utóbbi fél háromkor kezdődik.

A növekedési kilátások az euró-zónában kifejezetten jók, a tavalyi remek teljesítmény után a felívelés a vártnál hosszabb ideig tart. A makrogazdasági adatok kedvezőek, az elemzők sorra módosítják felfelé a bővülésre adott előrejelzéseiket, legutóbb az IMF emelte meg 0.3 százalékponttal 2.3 százalékra. Mindemellett az infláció egyelőre a jegybankárok által kritikusnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés