Előfizetői tartalom

Marad az európai alapkamat - nemsokára Trichet-beszéd

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem változtatott irányadó rátáján az Európai Központi Bank. Az alapkamat ennek megfelelően az euró-zónában 3.75 százalékon maradt. A kilátások szempontjából kulcsfontosságú lehet a háromnegyed óra múlva kezdődő sajtótájékoztató, melyen Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke adhat jelzéseket a következő lépés(ek) várható időpontjáról.

Az utóbbi napokban a megszólaló jegybankárok héja nyilatkozatokat tettek, ami felerősítette a várakozásokat, amelyek szerint akár már májusban eljöhet a várt európai kamatemelés. A zóna aktivitása élénk, a gazdaságok viszonylag könnyen vészelték át a három százalékpontos áfa-emelést Németországban. Az árak oldaláról pedig az előrejelzések szerint növekvő nyomást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés