Előfizetői tartalom

"Jószándékú akció volt" - Lemondott Akar László az MNB FB elnöki posztjáról (2.)

Portfolio
"Jószándékú akció volt" - nyilatkozta a portfolio.hu-nak Akar László, a Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója arról, hogy miért mondott le a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöki tisztségéről. Az ügy hátteréről elmondta: az MNB-ről szóló törvény szerint az újonnan megalakult Országgyűlésnek 90 napon belül új fb-t kell választania, azaz ennek a tavaly május végét követő 3 hónapon belül meg kellett volna történnie. Ez azonban elmaradt, mely esetén a törvény úgy rendelkezik, hogy addig marad hivatalában a régi fb, amíg az új nem alakul meg.

Akar elmondása szerint sem az MNB-nek, sem a felügyelő bizottságnak "nem tesz jót a bizonytalanság", véleménye szerint 11 hónapnak elegendőnek kellett volna lennie az ügy rendezésére, mely idő alatt többször kérte a pártok illetékeseit, de érdemi előrelépés nem történt. Azzal, hogy Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülésén a lemondást követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés