Előfizetői tartalom

Tízből négy magyar szerint megerőltető és stresszes a munkája

Portfolio
Az Európai Unió munkavállalóinak jelentős hányada úgy látja, hogy állásának komoly árnyoldala is van: a válaszadók 41 százaléka szerint munkája túl megerőltető és idegőrlő, 21 százalékuk érzi úgy, hogy veszélyes és egészségtelen körülmények között dolgozik, 14 százalék pedig úgy véli, hogy munkája akadályozza a szakmai, családi és magánélet egyensúlyának fenntartását - állapítja meg a TNS legfrissebb Eurobarometer tanulmánya. Tíz magyar válaszadóból négy (41 százalék) szintén stresszesnek és megerőltetőnek találta munkáját, mely arány azonos az Uniós átlaggal.

A 27 tagállamban mintegy 26 800 embert megszólító kutatás másik következtetése, hogy a munkahelyi stressz problémája a menedzsereket (45 százalék) és a magánvállalkozókat (44 százalék) többnyire más csoportoknál gyakrabban érinti, míg a fizikai munkát végzők esetében a veszélyes és egészségtelen körülmények között végzett munka aránya számottevően magasabb (29...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés