FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Mit kell tudni a munkavállalói szabadság kivételének változásairól?

Portfolio
A Munka Törvénykönyve (Mt.) új szabályai szerint - melyek 2007. április 1-jén léptek hatályba - a tárgyévben a munkavállalót megillető szabadságot következő évre átvinni, kizárólagosan kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a munkáltató működési körét közvetlenül és súlyosan érintő ok fennállása esetén lehet. Az ilyen, a tárgyévben ki nem vett szabadságot legkésőbb az esedékesség évét követő év március 31-ig, kollektív szerződésrendelkezése esetén az esedékesség évét követőjúnius 30-ig kell kiadni - emeli ki a szabadságkiadással kapcsolatos adóhírlevelében a PwC.

Az Mt. új szabályai meghatározzák a kivételesen fontos gazdasági érdek fogalmát: kivételesen fontos gazdasági érdeknek minősül minden olyan körülmény, melynek felmerülése - a Munkavállaló szabadság miatti távolléte esetén - a munkáltató gazdálkodását meghatározó módon hátrányosan befolyásolná. A kivételesen fontos gazdasági érdek fennállása esetén a szabadnapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés