Előfizetői tartalom

IMF: gyorsabb lesz az euró-zóna, mint a riválisok (2.)

Portfolio
A világ három fő gazdasági centruma közül az euró-zóna fejlődhet leggyorsabban idén a Nemzetközi Valutaalap számításai szerint - derült ki a nem sokkal ezelőtt nyilvánosságra került Világgazdaság Kilátások című kiadványból. Az amerikai gazdaság az eddig becsültnél is jobban lelassulhat, ám az intézet hozzátette, csak a lendületvesztést látja valószínűnek, recessziót nem. A világgazdaság összességében 4.9 százalékkal bővülhet, ami megegyezik a szeptemberben becsült értékkel.

Jól fut az euró-zóna szekere A kutatók az elmúlt időszakban érkező adatok alapján úgy ítélik meg, hogy az euró övezet tavalyi erőteljes felívelése tartósabbnak bizonyul, mint azt előzetesen gondolták. Ennek alapján prognózisaikat felfelé módosították a növekedésre: a zóna országai összességében 2.3 százalékkal bővülhetnek az idén és jövőre is. A fél évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés