Előfizetői tartalom

Monetáris tanács: csökkenő jövedelemtermelő képesség a romló hitelportfolió miatt

Portfolio
A ma megjelent pénzügyi stabilitási jelentéshez a szokásoknak megfelelően a monetáris tanács rövid állásfoglalást fűzött. Eszerint "a pénzügyi stabilitást veszélyeztető kockázatok az egyensúlyi helyzet várható javulásának köszönhetően összességében csökkentek. Bár a pénzügyi intézményrendszernek a következő években új kockázatokkal kell szembenéznie, a külső környezetben és belső működésben megjelenő kockázatok mértéke, illetve realizálódásuk valószínűsége egyelőre mérsékelt. A pénzügyi rendszer sokkokkal szembeni ellenálló-képessége pedig továbbra is erős."

"A költségvetési politikában bekövetkezett irányváltásnak köszönhetően jelentősen megváltozott a pénzügyi közvetítőrendszer működési környezete. A fiskális kiigazítás számottevően javítja a külső egyensúlyt és lassítja az állam, valamint az ország adósságának növekedését, ennek köszönhetően összességében csökken a gazdaság és a pénzügyi rendszer sebezhetősége....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés