Előfizetői tartalom

Auth Henrik a lemondásáról: "Simor András megkérdezett..."

Portfolio
"Simor András kérdezte meg, hogy törést okozna-e bennem, ha a monetáris tanács elnökhelyettesi posztját az új, monetáris politikáért felelős alelnök, Karvalits Ferenc kapná meg. Én azt mondtam, hogy nem okozna." - mondta Auth Henrik alelnök a portfolio.hu kérdésére, kommentálva a monetáris tanács elnökhelyettesi pozíciójáról való lemondását.

A Monetáris Tanács mai ülésén áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat és meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően nem tárgyalta a jegybanki alapkamatláb megváltoztatását. Az ülésen - jegybankalelnöki, általános hatáskörű alelnöki és Monetáris Tanács tagsági funkcióinak megtartásával - lemondott a Monetáris Tanács elnökhelyettesi tisztségéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés