Előfizetői tartalom

Törékeny szárnyalás az ezüst földjén - a pampák gazdasága

Portfolio
A dél-amerikai régió országait tüzetesebben vizsgáló cikk-sorozatunk folytatódik, ezúttal a második legnagyobb állammal. Argentína az utóbbi évtizedekben jelentős politikai és gazdasági krízisektől szenvedett, melyek közül kiemelkedik a 90-es évek végén tapasztalt hatalmas adósságválságtól. Azóta számottevő felívelést mutat az ország, ám sokak szerint ez törékenynek bizonyulhat.

Viharos évtizedek. Az ország neve árulkodó (az argentum elnevezésből származtatható, ami latinul ezüstöt jelent), Argentína rendkívül gazdag természeti kincsekben. A huszadik század első feléig gazdasága is leginkább a nyersanyag kitermelésre és annak exportjára épült, amiben persze nagy szerepe volt gyarmat voltának is. Az iparosítás központi beindítása Juan Perónhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés