Előfizetői tartalom

6 éves mélyponton az amerikai munkanélküliség (3.)

Portfolio
Jó hírek érkeztek az amerikai munkapiacról pár perccel ezelőtt. Márciusban jóval a várakozások felett bővült a mezőgazdaságon felüli gazdaság foglalkoztatottsága, 180 ezer fővel. A konszenzus 130 ezer volt. A megelőző havi adatot is felfelé korrigálták 113 ezerre. A munkanélküliségi ráta 4.4 százalékra esett a várt 4.6 százalék helyett, ami hat éve a legalacsonyabb érték. A zöldhasú erősödik, a dollár/euró árfolyam újra 1.34 alá került.

A márciusi munkahelybővülés bőven magasabb, mint a Fed szakértői által számított 100 ezres stabilitást jelentőt határ. Februárra eredetileg ahhoz közeli, 97 ezre növekményt jelentett a Kereskedelmi Minisztérium. Januárban 162 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottság.A részletesebb számok a kiemelt adatokhoz hasonlóan kedvező képet festenek a munkapiacról. Az elmúlt időszaknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés