Előfizetői tartalom

Élénkülőben az idegenforgalom

Portfolio
Január-februárban a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák együttes száma 5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szálláshelyek összes árbevétele folyó áron 9%-kal nőtt, miközben a szálláshely-szolgáltatás területén az áremelkedés 7%-os volt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Az első két hónapban 280 ezer külföldi vendég 770 ezer vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek és a vendégéjszakák száma 1%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amelyet a forgalom januári csökkenése okozott. Az Európai Unió országaiból érkezett vendégek 2%-kal kevesebb éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés