Előfizetői tartalom

M5-ös sztráda: versenyeztetné a bankokat a tárca

Portfolio
Ragaszkodik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) az M5-ös sztrádát üzemeltető AKA Zrt. 60 százalékos magántulajdonának kivásárlásához. Hét eleji hír szerint a bankkonzorcium több tagja csak állami garanciavállalás mellett biztosítaná a társaság 900 millió eurós hiteleinek fenntartását, ami buktatója lehet az ügyletnek. A tárca versenyeztetés útján szerezné meg szükséges finanszírozási forrásokat.

A tranzakció végrehajtásához a GKM a Kisalföld Autópálya (KA) Zrt.-t kérte fel, amely az Állami Autópálya Zrt. többségi tulajdonában áll. Ezzel egy időben arra is megbízást adott a társaságnak, hogy az tenderen szerezze be az opció lehívásához szükséges finanszírozási forrást. A tárca tájékoztatása szerint ez az eljárás az opció lehívásának és az azt követő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés