Előfizetői tartalom

Lesújtott az APEH - milliárdokat szedett el az állam az adócsalóktól

Portfolio
A járulékfizetési és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség ellenőrzésére előirányzott idei 60 ezer vizsgálatból első negyedévben 14.700-at fejezett be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). A nyomozások sikeresnek minősíthetőek, a minimum járulékalap szerint fizetők területén a vizsgált személyek egynegyede akadt fenn az adóhivatal hálóján - tudósított az MTI.

Az APEH idei ellenőrzési irányelvei szerint az adóhatóság egyik kiemelt feladata az adózói jogsértések felderítése, a járulékfizetésre kötelezettek ellenőrzése valamint annak vizsgálata, a vagyongyarapodás illetve a bevallott jövedelmek összhangban állnak-e. Az ilyen típusú vizsgálatok során mintegy 2,8 milliárd forint nettó járulékkülönbözetet állapítottak meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés