Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók Molnár Lajos lemondására

Portfolio
Április 6-ai hatállyal elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő. Hivatalos indoka egyelőre nem ismert Molnár döntésének, mint ahogy utóda is egyelőre ismeretlen. Ameddig az új miniszter hivatalba nem lép, Horváth Ágnes, a tárca jelenlegi államtitkára tölti be a helyettesítési jogkört. Az alábbiakban két külföldi elemzői vélemény lényegét foglaljuk össze. További információért kattintson a portfolio.hu angol oldalára.

Ambrus Gábor, 4CAST, London Molnár volt a legkevésbé népszerű miniszter a Gyurcsány-kormányban, de a szerepe az egészségügyi rendszer átalakításában kulcsfontosságú volt. A legnagyobb és leginkább konfliktusos lépések már elindultak a rendszerben, de sok még a tennivaló (pl. egy- vagy több-biztosítós rendszer melletti döntés, az átalakítások "finomhangolása"). ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés