Előfizetői tartalom

Most pénteken megtámadja az USA Iránt?

Portfolio
Most pénteken (nagypénteken) helyi idő szerint hajnalban 12 órás légitámadás-sorozattal megtámadja Iránt az Egyesült Államok - jelentette az Argument Negyelji című orosz hetilap meg nem nevezett orosz vezérkari forrásokra hivatkozva. Az akció kizárólag légicsapásokból állna és húsz iráni célpontot, köztük az urándúsító centrifugák bázisát és egyéb atomlétesítményeket tartalmazna. A légicsapásoknak célja Irán katonai ellenállóképességének felszámolása. Így valószínűleg az atomlétesítmények mellett a gazdasági infrastruktúra és a kormányzati központok is célpontok lehetnek. A lap értesülései szerint az amerikai csapás megkíméli majd a busheri atomerőmű egyes reaktorát, ahol orosz mérnöki személyzet is dolgozik. A légicsapás ugyanakkor az iráni légvédelmet is megcélozza, a cél annak teljes elpusztítása - írja az Index.

Az orosz értesülések szerint a támadásban az indiai-óceáni Diego Garcián állomásozó B-52-esek is részt vesznek majd. Ez ugyanakkor meg is kérdőjelezi az értesülések valós voltát, hiszen Diego Garcia brit felségterület, a B-52-esek bevetéséhez így a brit kormány jóváhagyására is szükség van. Márpedig Nagy-Britannia szinte biztosan nem engedélyez addig katonai akciót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés