Előfizetői tartalom

Még mindig nem hiperoptimisták a kkv-k

Portfolio
Az Ecostat kis- és középvállalati konjunktúra indexe 2007 márciusában kismértékben növekedett, értéke 43.6 százalék. A hazai vállalatok bizalmi trendje a tavaly ősszel mért legalacsonyabb szint után fél éve lassú ütemben emelkedik. Az üzleti várakozásokat számszerűsítő mutatók értéke szeptember óta viszonylag szűk sávban, 40 és 44 százalék között ingadozik, tendenciájában fokozatosan javul. A bizalmi felmérések eredményei a kis-és középvállalatok mértéktartóan erősödő üzleti várakozásait jelzik.

2007 második és harmadik negyedévére a nemzetgazdaság javuló kilátásaiban bízik a vállalatok egynegyede, a pesszimista várakozások aránya 46 százalék, ez február óta nem változott. Saját vállalkozásuk rövid távú fejlődési lehetőségeit javulónak ítéli a cégek egyötöde, rosszabbodónak 38 százalékuk. A kkv-k üzleti várakozásainak tendenciája kismértékű bizalomerősödésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés