Előfizetői tartalom

Barabás Gyula távozik az MNB-ből - nem lesz vezető közgazdász poszt a jegybankban

Portfolio
Április 10-étől kezdve az OTP Bank eszköz-forrás menedzsmentért felelős ügyvezető igazgatójaként folytatja pályafutását Barabás Gyula, aki eddig a pénzügyi elemzések vezetője volt az MNB-nél. Indoklása szerint miután több mint 10 évet foglalkozott monetáris és költségvetési politikával, a magánszektorban is bizonyítani szeretne, ezért él ezzel "az igen kedvező lehetőséggel".

Barabás Gyula tavaly költségvetési szakértőként aktív szerepet vállalt a hazai gazdaságpolitikai gondolkodásra jelentős hatást gyakorló CEMI-tanulmány elkészítésében. Ezen kívül a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos nemrégiben publikált cikkekkel hozzájárult a nyugdíjreformmal kapcsolatos szakmai vitához. Barabás jelenleg is tagja a Magyarország Holnap szerveződés keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés