Előfizetői tartalom

Mi a legnagyobb gond Bokros szerint?

Portfolio
Amellett, hogy a reformok nincsenek kellő részletességgel kidolgozva, problémás, hogy még az átgondolt reformokat sem kommunikálja megfelelően a kormány - hangoztatta egy pénteki televíziós műsorban Bokros Lajos. A Közép-európai Egyetem vezérigazgatója szerint a legnagyobb gond azonban az, hogy a költségvetés szerkezete változatlan, azaz a megszorító csomag úgy próbálja helyreállítani a magyar költségvetési egyensúlyt, hogy az adókat növelte, miközben nem igazán csökkentette a kiadásokat.

Bokros szerint eddig csak reformszilánkok - tandíj, gyógyszer-liberalizáció, vizitdíj - valósultak meg, az igazi reformok még hátravannak. Ezek közül pl. a felsőoktatást, az egészségügyet említette a Magyar Hírlap összefoglalója szerint. Ezeken a területeken véleménye szerint minőségi szelekció fog indulni, amelynek az lesz az eredménye, hogy a rossz oktatás és orvosok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés