Előfizetői tartalom

A GKI kamatcsökkentést vár

Portfolio
A konvergenciaprogram idei része szinte biztosan teljesül - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. és az Erste Bank közös előrejelzésében. A gazdasági növekedés kissé lassul. Az infláció az első negyedévi csúcspont után főleg ősztől jelentősen esik, a forint tartósan erős marad, miközben a második negyedévben lassan megkezdődhet a kamatcsökkentés.

Az iparban januárban folytatódott a tavalyi, 10% körüli, exportorientált növekedés. A meleg időjárásnak köszönhetően az energiatermelés 3.5%-kal csökkent, az építőanyagipar kibocsátása viszont 60%-kal emelkedett. Az építőipari termelésen ez nem érződött, ennek volumene 3%-kal csökkent, igaz egy még nagyon magas 2006 januári szinthez képest. A magyar export és import...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés