Előfizetői tartalom

Kaderják Péter: A villamosenergia-piac teljes megnyitása elé (publikáció)

Portfolio
Ezév július 1-től az Európai Unió minden energiafogyasztója szabadon választhatja meg áram- és gázszolgáltatóját. Az utóbbi években egyes szolgáltatások liberalizálása kapcsán a hazai fogyasztók lassú, de lényeges és döntően pozitív változásokat tapasztalhattak meg. Az olcsóbb és színvonalasabb szolgáltatás reményében évente százezrek váltanak bankot, távközlési szolgáltatót vagy éppen gépkocsi felelősség biztosítót. Mit remélhetnek a vezetékes energiahordozók áraira érzékennyé vált hazai fogyasztók a szolgáltató választás szabadságától? Van-e remény arra, hogy a vezetékes energia szolgáltatások liberalizációja csökkenő árakat és javuló szolgáltatás-minőséget hoz számukra? E rövid vitaindítóban e kérdéseket járjuk körül a villamos energia szolgáltatás kapcsán. A gázpiac elemzése - számos sajátossága miatt - külön vita tárgyát kell képezze.

A szerző a BCE Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának (REKK) vezetője. A Portfolio.hu szívesen enged teret más szakértő által megfogalmazott vélemények megjelenésének is, a témában írott publikációkat a portfolio@portfolio.hu címre várjuk.A jelenlegi helyzet az árampiacon. A 2003. elején indult villamosenergia-ipari piacnyitás sok értékes tapasztalattal - sikerekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés