Előfizetői tartalom

Gyorsan nő a külkereskedelmi forgalom

Portfolio
2007 januárjában folytatódott a külkereskedelem dinamikus bővülése. A kivitel volumene 19, a behozatalé 20%-kal nőtt a megelőző év azonos hónapjához képest. Euróban mérve a növekedés üteme 20-21% os volt. A mérleghiány 193 millió euró, egy hajszállal kisebb, mint amit előzetes adatok mutattak - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A gyors bővülés a külső konjunktúra stabilitását mutatja. Bár januárban a behozatali dinamika kissé meghaladta a kivitel növekedési ütemét, ez bizonyára ideiglenes jelenség, és a következő hónapokban folytatódhat az export-import olló pozitív elnyílása. Ez a kijelentés arra alapozható, hogy a gazdaság szektorai közül egyiknél sem várható az importkereslet élénkülése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés