Előfizetői tartalom

Ma amerikai GDP - mire számíthatunk?

Portfolio
Ma délután publikálják az Egyesült Államok negyedik negyedéves GDP-növekedésére vonatkozó utolsó becslést. Ez a gazdaságról legszélesebb képet adó jelentés, a piac kiemelt figyelemmel követi, érzékeny reakcióra számíthatunk a várakozásoktól eltérő adatok esetén. Ezen felül szintén fél háromkor kerül nyilvánosságra legfrissebb heti munkapiaci statisztika is.

Az amerikai gazdaság most már elkönyvelten a potenciális szint alatt növekszik. Mint azt tegnapi beszédében Ben Bernanke, a Federal reserve elnöke is elmondta, több évnyi gyors fejlődést követi az immár harmadik negyedéve tartó lassulás. Tavaly az első negyedéves 5.6 százalékos tempó után előbb 2.6, majd a harmadik negyedévben 2.0 százalékot vett fel a fejlődés üteme....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés