Előfizetői tartalom

Csökkenhetne áprilistól a gázár - miért nem fog? (2.)

Portfolio
A tavaly decemberi 300 dollár/ezer m3 ár után idén áprilistól már csak 270 dollárt kell fizetnünk az orosz Gazpromnak a gázért, emellett a forint is jelentősen erősödött a dollárhoz képest az utóbbi hónapokban. Ennek ellenére mégsem csökken jövő hónaptól a hatósági gáz, és emiatt a villamosenergia ára sem - értesült a Népszabadság.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az importgáz dollárban számolt csökkenése nem az utóbbi hónapokban intenzívebbé váló magyar-orosz diplomáciai egyeztetések eredménye, hanem az 1996-ban meghatározott - részleteiben nem nyilvános - árformulából következik. Az ismert, hogy a gáz árának felülvizsgálatára negyedévente van lehetőség, melyben az árformula szerint a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés